Algemeen

De Rehobothschool is een school voor protestants christelijk basisonderwijs en ligt aan de rand van het ‘Oude Dorp’ aan een rustige straat met éénrichtingsverkeer. De meeste kinderen van de school zijn afkomstig uit de wijk Dorrestein, uit het ‘Oude Dorp’, de wijk Parkzoom, de buitenwijken van Nieuwerkerk en een klein aantal uit omringende gemeenten. Het merendeel van de ouders leeft mee met één van de protestantse kerken ter plaatse. 

Het huidige schoolgebouw dateert van 1978 en heeft 8 klaslokalen en een speellokaal.

Veel ouders zijn als MR-lid, klassenmoeder, klusvader of anderszins actief betrokken en werken waar nodig mee met allerlei activiteiten. Om de ouders op de hoogte te houden van allerlei nieuws rondom de school ontvangen ze jaarlijks een schoolgids en maandelijks de Rehoboth-info. Vanzelfsprekend speelt onze website daarin een belangrijke rol.
 
In het logo van de school wordt het kind gesymboliseerd door de kleinste figuur, die omarmd wordt door twee 'volwassen figuren'. De omarming is een aanduiding van de zorg die we gezamenlijk willen bieden als ouders en als school.

 

  • Contact

Schoolstraat 32
Nieuwerkerk a/d IJssel
0180-313747

  • Over de Rehoboth

“We hebben hier op school leesgroepjes, de meester helpt deze leerlingen die wat extra ondersteuning nodig hebben.”
(Rens)
De Rehobothschool geeft ze de ruimte!