Wie we zijn

IKC Rehoboth is een christelijke basisschool met peuteropvang en BSO onder één dak. In ons kleurrijke, gezellige schoolgebouw geven we kwalitatief sterk en modern onderwijs. We stimuleren kinderen om hun talenten te ontdekken. Daarbij helpen we hen om oog te hebben voor de ander en de wereld om hen heen. Ons team biedt uw kind ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. Bij ons is ieder kind welkom.

Onderwijs en opvang

IKC staat voor ‘integraal kind centrum’. Dit betekent dat onderwijs en kinderopvang goed met elkaar samenwerken binnen IKC Rehoboth. De peuters (peuteropvang) en kleuters (groep 1 en 2) werken bijvoorbeeld aan dezelfde thema’s, ieder op het eigen niveau.

Onze naam 

De naam ‘Rehoboth’ is een Bijbelse naam. Het betekent “De Heer heeft ruimte gemaakt”. Ruimte voor mensen om in te leven en om zich in te ontwikkelen. Door voor deze naam te kiezen, gaf het schoolbestuur destijds aan dankbaar te zijn dat er ruimte was ontstaan voor een christelijke school in ons dorp. Daarom is ons motto: 'ruimte om te groeien!'

Over de Rehoboth

“Kinderen mogen altijd hun verhaal doen en leerkrachten staan open voor ideeën van de kinderen zelf.”
(mevr. A. den Braber)
sfeerfoto
Sfeerfoto
Sfeerfoto