Zending

Elke maandagmorgen wordt er tijdens de weekopening geld opgehaald door de kinderen. We vinden het belangrijk dat kinderen, ook op jonge leeftijd, al kunnen delen. Via de Stichting Woord en Daad zijn twee kinderen financieel geadopteerd. Deze kinderen krijgen financiële ondersteuning. Zij kunnen hierdoor naar school, krijgen te eten en komen in aanraking met het evangelie. Elk kalenderjaar steunen we als school daarnaast een ander project. Op dit moment is dat het werk van zendingsorganisatie Agape-Streetlink in Rotterdam Delfshaven.

Delfshaven is een multiculturele achterstandswijk waar kinderen opgroeien met veel onveiligheid en een slechte toekomstverwachting. Streetlink organiseert in Delfshaven wekelijkse clubs voor kinderen van groep 1-8 waarin zij het geloof delen, relaties met hen opbouwen, aansluiten bij maatschappelijke thema's en hen daarin hoop en liefde geven, en deze kinderen zo de kans te bieden om het échte leven met God te ontdekken. Sinds 2006 is Streetlink met meerdere activiteiten voor kinderen en jongeren actief in Delfshaven, zoals kinder- en jongeren clubs, inloop, straatwerk, kampen en projecten. Samen met de kinderen van de Rehoboth willen we geld ophalen om deze kinderen de kans te bieden om een jaar lang te kunnen komen op de kinderclub.

Een mooi doel en zeker aansprekend voor de kinderen! De leerkrachten merken echter dat er steeds minder geld meegenomen wordt op maandagochtend. Begrijpelijk, want contant geld is bij de meesten niet veel meer aanwezig in huis. Maar de reden dat we met elkaar geld inzamelen voor een goed doel, namelijk dat onze kinderen het besef krijgen dat we delen van wat we hebben, dragen wij nog steeds een warm hart toe. We hopen dat u dat ook doet!

Over de Rehoboth

“Kinderen worden uitgedaagd om op hun eigen niveau te ontwikkelen.”
(juf Willemiek)
Sfeerfoto
Sfeerfoto
Sfeerfoto